Verkstäderna

Klockargården erbjuder olika verkstäder såsom konst, tryck och växtfärgning, papier maché, syverkstad och ullhantverk med mycket mera. En del av produkterna finns att köpa i vår butik. Vi arbetar till största del med återbruk av material, ett bra exempel på en Klockargårdsprodukt är vår miljökasse som designas och sys av inlämnat begagnat material. Tygkassen har blivit en försäljningssuccé, överskottet skänker vi till olika initiativ och projekt som aktivt arbetar med hållbarhets- och miljöfrågor.

I butiken finns utöver våra egna tillverkade produkter, externa konsthantverkare som säljer sina produkter hos oss. Både butiken och vår verksamhet lockar besökare från olika delar av landet och världen.

I Cykelverkstaden repareras bland annat cyklar och på Karlsviks gård tillverkas briketter av återvunnet material. Vi har också odling och vedhantering. En för närvarande liten del av verksamheten riktar sig till supported employment, vilket innebär att vi samarbetar med externa aktörer för att utforma verksamheten efter behov.

Vi finns på facebook och instagram. Två gånger om året bjuder vi in till Öppet hus med musik, välfylld butik, fika, utställning och enklare workshops i hantverk. Håll utkik, välkomna!